Brass Tactics 

Image of cover
Image of CD

Førsteutgaven av Brass Tactics ble skrevet for seks år siden, hovedsaklig som en manual for Chase Sanborn's egne studenter. Siden den gang, har mange tusen eksemplarer blitt solgt i mer enn 40 land. Etterfølgeren, Brass Tactics Companion, har også blitt like populær.

Med denne reviderte utgaven, har
Sanborn kombinert og utvidet disse to bøkene. Alle kapitler er skrevet helt om og alt materialet er omorganisert. Han har lagt til ny tekst og mange nye øvelser som ikke finnes i noen av de  to første bøkene. Personlig mener jeg at han også har utviklet seg som som forfatter. Mye humor som gjør lesingen til en fryd. Trompeter Chris Kemp har bidratt med morsomme tegninger. Layout og bokdesign er førsteklasses og den solide ringinnbindengen gjør at boka er lett å bruke på en notestol.

I 1997, hadde jeg et intervju med Sanborn om førsteutgaven av Brass Tactics. (Se Schallstykket Nr. 3, 1997). Jeg foreslo at han burde spille inn en CD hvor han demonstrerte øvelsene. Denne revisjonen har gitt ham mulighet til å gjøre nettopp det. Utmerket, Chase!

Brass Tactics CD presenterer øvelsene i den rekkefølgen de er organisert i den nye utgaven, og inneholder muntlige beskrivelser og demonstrasjoner spilt på trompet .... men også en liten humoristisk overraskelse for lytteren, første gang han eller hun spiller av CDen.


Brass Tactics byr på et vell av informasjoner som ikke finnes noen andre steder. Av og til blir jeg kontaktet av
personer som forteller at de vil begynne å spille trompet igjen. De spør ofte: "Hvilken trompetbok bør jeg skaffe meg?" 

Fra nå av er svaret veldig enkelt: "Skaff deg Brass Tactics!"

Mer info her: brasstactics.net


o.j. 2003